Υλικά
– 1 κουτί κομπόστα βερίκοκο
– 1 σακούλα κρέμα μιλφειγ στιγμής
– 400 ml γάλα
– 50 γρ λευκή σοκολάτα
– 2 φύλλα ζελατίνης
– 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη στον κάδο του μίξερ με 2 κ.σ άχνη ζάχαρη, ένα σφηνάκι κονιάκ και μία βανίλια, μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι
– 1½ πακέτο έτοιμα σαβουαγιάρ
Εκτέλεση
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και τις αφήνουμε να μαλακώσουν για 10 λεπτά.
Ζεσταίνουμε 100ml γάλα και το ρίχνουμε στη σοκολάτα που το έχουμε κάνει κομμάτακια.
Στραγγίζουμε και τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε στο γάλα , ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το φακελάκι με κρέμα μιλφειγ και το γάλα, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα.
Προσθέτουμε στο μείγμα την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και την λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
Σε μια φόρμα με ψηλά τοιχώματα στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας που έχουμε κόψει σε δίσκο που να εφάπτεται με την φόρμα
Κολλάμε γύρω-γύρω στα τοιχώματα της φόρμας τα σαβουαγιάρ, το ένα δίπλα στο άλλο.
Αδειάζουμε μέσα την μισή κρέμα, βάζουμε σαβουαγιάρ που τα περνάμε από το χυμό κομπόστα και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και σαβουαγιαρ
Αφήνουμε τη σαρλότ 4-5 ώρες στο ψυγείο, έως ότου η κρέμα σφίξει και ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντάς τη σε μια πιατέλα (για να ξεκολλήσει πιο εύκολα, περνάμε ένα μαχαίρι ανάμεσα στο γλυκό και στα τοιχώματα).
Κόβουμε τα βερίκοκα σε φετάκια, γαρνίρουμε την επιφάνεια της σαρλότ και σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.