Παξιμάδια με καρύδια και πορτοκάλι - Cook For All
Παξιμάδια με καρύδια και πορτοκάλι

Παξιμάδια με καρύδια και πορτοκάλι

Υλικά

– ένα ποτήρι καστανή ζάχαρη
– 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
– μισό ποτήρι ελαιόλαδο 250 γραμμάρια
– χυμό από πορτοκάλι
– ξύσμα από 2 πορτοκάλια μέτρια
– μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα που τη διαλύουμε μέσα στο χυμό από το πορτοκάλι
– 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
– 150 γραμμάρια καρύδια περασμένα από το μουλτι χοντροκομμένα
– 800 γραμμάρια αλεύρι

Εκτέλεση

Ένα ποτήρι καστανή ζάχαρη 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο και μισό ποτήρι ελαιόλαδο 250 γραμμάρια χυμό από πορτοκάλι ξύσμα από 2 πορτοκάλια μέτρια μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα που τη διαλύουμε μέσα στο χυμό από το πορτοκάλι 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 150 γραμμάρια καρύδια περασμένα από το μούλτι χοντροκομμένα και 800 γραμμάρια αλεύρι που το ρίχνω λίγο λίγο τα ανακατεύω όλα μαζί μόλις τελειώσω με το ανακάτεμα παίρνω το ταψί του φούρνου βάζω μία λαδόκολλα και κάνω 3 μπαστούνια ρίχνω σουσάμι από πάνω και κόβω σε φέτες μέχρι κάτω ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα μετά βγάζω από το φούρνο τα κόβω να ξεκολλήσουν και τα απλώνω πάλι σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνω στον αέρα στους 100 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.

Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top