Υλικά
– 3 μεγάλες πατάτες
– 1 αυγό
– Πάπρικα
– 60γρ τσένταρ
– Αλάτι, πιπέρι
– 1 κ.γ κρεμμύδι σε σκόνη
– Λίγη ρίγανη στη μύτη του μικρού κουταλιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν..
Στραγγίζουμε τις, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις λειώνουμε με πιρούνι ή με το εργαλείο του πουρέ. Τις βάζουμε στο ψυγείο όλη νύχτα. Είναι πολύ σημαντικό..
Την επόμενη μέρα, ρίχνουμε το αυγό και τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα!! Φτιάχνουμε κεφτεδάκια, αλεύρωνουμε και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν..
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.