Υλικά
– 1 κιλό φρούτο
– 1 κιλό ζάχαρη
– 800  ml νερό
Εκτέλεση
Ξύνω τα περγαμόντα με το ψιλό τρίφτη!Τα κάνω ρολάκια και τα κλείνω με οδοντογλυφίδες! Τα ζεματάω τρεις φορές αλλάζοντας το νερό κάθε φορά βάζοντας κρύο!
Τα στραγγίζω μέχρι να ετοιμάσω το σιρόπι!
Βάζω την ζάχαρη με το νερό να βράσει δέκα λεπτά περίπου και μετά προσθέτω τα περγαμόντα βράζοντας τα μισή ώρα! Τα αφήνω ολο το βράδυ και την άλλη μέρα το βάζω να βράσει μέχρι να δέσει το γλυκό!!! Λίγο πριν το τέλος ρίχνω τον χυμό από ένα λεμόνι!!!Εγινε υπεροχο γεμάτο άρωμα!!!!
Η Συνταγή είναι από Άντζελα Σκαλτσά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.