Μοσχάρι με πράσα - Cook For All
Μοσχάρι με πράσα

Μοσχάρι με πράσα

Υλικά

– 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
– 2 κιλά πράσα, μόνο το άσπρο μέρος, το πράσινο μέρος το κάνω πίτα.
– 3 καρότα 🥕
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί ξηρό 🍷
– 1 κονσέρβα κονκασέ ψιλοκομμένο τοματάκι
– Μπαχάρι, δάφνη , ελαιόλαδο
– αλάτι , πιπέρι.

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα πράσα και τα πλένουμε. Τα κόβουμε σε κομμάτια πάχους 3 εκατοστών.
Πλένουμε και σκουπίζουμε το κρέας. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το τσιγαρίζουμε. Αφού ροδοκοκκινίσουν όλα τα κομμάτια το κρέας, τ’ αλατίζουμε και σβήνουμε με το κρασί 🍷. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, σκόρδο, τη ντομάτα,τα μπαχαρικά και1 ποτήρι νερό. Αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Μόλις βράσει, περνάμε τα πράσα λίγο από το τηγάνι και τα προσθέτουμε στο φαγητό μας.
Αφήνουμε να πάρουν βράση όλα μαζί, μέχρι να δέσει και η σάλτσα.. Καλή σας όρεξη και χαρούμενο Σαββατοκύριακο με υγεία σε όλους μας!!

Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top