Υλικά
– 8 αυγά
– 8 κσ ζάχαρη
– 8 κσ σιμιγδάλι ψιλό
– 2 κγ μπέικιν
– 16 κσ καρύδια τριμμένα
– 2 βανίλιες
– 1 κγ κανέλα
– 1/2 κγ γαρυφαλο
– 5 κσ τρούφα( εγώ έβαλα τριμμένη κουβερτούρα)
Χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να αφτατέψουν και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τέλος την μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 170βκ για 45′.
Για το σιρόπι βράζουμε για 5′
– 4 φλυτζάνια νερό
– 3 φλυτζάνια ζάχαρη
– 2 κσ κακάο κ
– μια φλούδα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να αφτατέψουν και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τέλος την μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 170βκ για 45′.
Για το σιρόπι βράζουμε για 5′
Σιροπιάζουμε κρύο γλυκό ζεστό σιρόπι. Τέλος λιώνουμε μια κουβερτούρα 200 γρ με 100 ml γάλα και περυχύνουμε το γλυκό!!!