Υλικά
– 8 πορτοκάλια όχι πολύ μεγάλα εγώ διάλεξα λεπτόφλουδα
– 1 κιλό ζάχαρη
– 2 ½ κούπες νερό
– χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Τα έτριψα ελαφρά, τα έβαλα σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα έβρασα 3 λεπτά.
Τα στράγγισα και τα ξαναέβρασα δυο φορές ακόμη με καινούριο νερό.
Τα χώρισα στα τέσσερα και (αν είναι μεγαλύτερα στα οκτώ)με το ψαλίδι αφαίρεσα από το κέντρο τα σκληρά μέρη.
Τα έβαλα σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό.
Τα έβρασα 10λεπτα σε σιγανή φωτιά τα άφησα ένα βράδυ να βγάλουν τους χυμούς τους και
την άλλη μέρα πρόσθεσα το λεμόνι και έδεσα το γλυκό!
Η Συνταγή είναι από Σοφια Βαϊτση – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.