Υλικά
– 1 κιλο κιμα
– λιγο ελαιολαδο
– 1 μεγαλο κρεμυδι
– 2 σ.κ.σκορδο
– 1 φ.καφε κρασι λευκο –
– 1 κουπα ντοματα
– 1 κ.σ. κετσαπ
– 1/2 πιπερια Φλωρινης
– ενα καροτο
– αλατι, πιπερι
– 1/2 κ.γ. παπρικα γλυκια
– 1 ξυλο κανελας
– 1 φυλλο δαφνης
– μια τσιμπια ζαχαρη
– μακαρονια σπαγετι Νο 6
– βουτυρο
– κιτρινα τυρια πιτσας
– λιγα κομματακια βουτυρο
Εκτέλεση
Βαζω στην κατσαρολα 1 κιλο κιμα μονο του να πιει τα υγρα του και μετα ριχνω λιγο ελαιολαδο και 1 μεγαλο κρεμυδι με 2 σ.κ.σκορδο τριμμενα στο μουλτι.Τα σωταρω καλα και ριχνω 1 φ.καφε κρασι λευκο αφηνω να φυγει το αλκοολ και ριχνω 1 κουπα ντοματα ,1 κ.σ. κετσαπ,1/2 πιπερια Φλωρινης μαζι με ενα καροτο πολτο στο μουλτι ,αλατι, πιπερι,1/2 κ.γ.παπρικα γλυκια , 1 ξυλο κανελας ,1 φυλλο δαφνης ,μια τσιμπια ζαχαρη για την ντοματα.Ριχνω νερακι και το αφηνω βρασει και να μεινει με πηχτη σαλτσα.
Βραζω και τα μακαρονια σπαγετι Νο 6 , τα καιω με βουτυρο . Βαζω σε ατομικα πηλινα λιγο κιμα κατω μακαρονια και επανω κιμα ..ριχνω μπολικα κιτρινα τυρια πιτσας και λιγα κομματακια βουτυρο ..ψηνω μεχρι να λιώσουν τα τυριά.
Η Συνταγή είναι από τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη – “ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ ΑΠΌΛΑΥΣΗ με ΡΥΘΜΟ & ΦΙΝΈΤΣΑ❤❤❤”.