Υλικά
– 2 γλυκοπατάτες μεγάλες
– 1 κρεμμύδι μέτριο
– 200ml κρέμα γάλακτος
– Αλάτι- πιπέρι – τζίντζερ σε σκόνη
– 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
– 1 κύβο ζωμό λαχανικών
– 1.5 λίτρο νερό ζεστό
– 1 κουταλιά σούπας βούτυρο για το τελείωμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι αφού το λεπτοκόψαμε. Προσθέτουμε τες γλυκοπατάτες χοντροκομμένες . Ανακατεύουμε για 15 λεπτά περίπου και στην συνέχεια προσθέτουμε το νερό , τα καρυκεύματα μας και τον κύβο λαχανικών. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν οι γλυκοπατάτες. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό. Ταυτόχρονα ψήνουμε το μπέικον μέχρι να γίνει crispy, και το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ και προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να αποκτήσει η σούπα μια βελούδινη υφή. Σερβίρουμε με το μπείκον στο κέντρο . Καλή σας όρεξη 😊❤️
Η Συνταγή είναι από Marinos Subaru της ομάδας “ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ”.