Υλικά
– τέσσερα μεγάλα πορτοκάλια
– ένα κιλό ζάχαρη
– 2 1/2φλιτζανια νερό
– χυμός μισού λεμονιού
– μια κουταλιά γλυκόζη
– κανέλα
– γαριφαλα.
Εκτέλεση
Ξύνουμε τα πορτοκάλια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό. Τα ξεπικριζουμε τρείς φορές, βράζοντας κάθε φορά για πέντε λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα κόβουμε σε φέτες, αφαιρωντας κουκούτσια και τις άσπρες μεμβράνες.
Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για πέντε λεπτά και προσθέτουμε τα πορτοκάλια, κανέλα, γαριφαλα.
Βράζουμε για πέντε λεπτά και αφήνουμε ως την επόμενη μέρα.
Τα βράζουμε πάλι μέχρι να δέσει το σιρόπι, προσθέτοντας την γλυκόζη και τον χυμό λεμονιού