Γαλακτομπούρεκο - Cook For All
Γαλακτομπούρεκο

Γαλακτομπούρεκο

Υλικά

– 1 φύλλο κρούστα
Για την κρέμα: (για το μεγάλο pyrex)
– 10 κουτ.σ. ζάχαρη
– 1/2 ποτ.σιμιγδαλι, 6 κουτ.σ.Corn Flour ή (200γρ.σιμιγδάλι ψιλό)
– 10 ποτ γάλα
– λίγο χυμό λεμονιού
– 2 κρόκους αυγών και 2 αυγά
– 1 βανίλια
– 2 κουτ.σ.βουτυρο
– 1/2 κουταλάκι μαστίχα
– βούτυρο λιωμένο για το αλοιμα του φυλλου ή ηλιέλαιο
Σιροπι:
– 2 3/4 ζάχαρη
– 2 3/4 νερό
– φλούδα λεμονιού (βανιλια)
– ξυλάκι κανέλα
– 1 κσ μέλι

 

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε το pyrex βάζουμε τα μισά φύλλα λαδωνοντας ένα-ένα.Να είναι έξω από το pyrex(δεν το κόβουμε ούτε το διπλώνουμε)Οταν βάλουμε την κρέμα τα γυρίζουμε μεσα λαδώνοντας. Βάλουμε ενα φύλλο και το πιέζουμε να μπει μεσα στις ακριες του pyrex για να μην βγει η κρέμα. Τα επόμενα τα λαδώνουμε, το τελευταίο, το πιεζουμε πάλι μεσα τριγύρω. Βουτυρώνουμε καλά, ραντίζουμε με λίγο νερό ή ανθονερο για να μην σηκωστουν τα φύλλα. Χαράζουμε με μυτερό μαχαίρ μέχρι τα πάνω φύλλα. Ψήνουμε στους170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντίστασης για μια ώρα.
Σιροπι:
2 3/4 ζάχαρη
2 3/4 νερό
φλούδα λεμονιού (βανιλια)
ξυλάκι κανέλα.
Βράζει 5 λεπτά. Τέλος βάλουμε 1 κσ μέλι.Κρυο το σιρόπι.
Δεν σκεπαζουμε Σερβίρουμε μετά 6-7 ώρες.
Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “Αγαπώ τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική.Οι συνταγές μας😍😍😍”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top