Χορτοτυρόπιτα στο 10λεπτο με 5 υλικά - Cook For All
Χορτοτυρόπιτα στο 10λεπτο με 5 υλικά

Χορτοτυρόπιτα στο 10λεπτο με 5 υλικά

Υλικά

– 3 τορτίγιες (ίσως και 2 αν δεν έχει καθόλου υγρά η γέμιση)
– 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμ.
– 2 πράσα ψιλοκομμένα
– 3 φρέσκα κρεμ/δάκια ψιλοκ
– διάφορα χόρτα (π.χ. σπανάκι)
– 200γρ.φέτα χοντροκομμένη
– 1 αυγό (για τη γέμιση)
– 1 κρόκο
– 1κ.σ.γάλα

Εκτέλεση

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, τα πράσα, τα κρεμμυδάκια και τα χόρτα.
Γέμιση:
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα χόρτα και τη φέτα.
Προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε καλά.
Συναρμολόγηση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
Απλώστε μια τορτίγια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Απλώστε ομοιόμορφα τη γέμιση πάνω στην τορτίγια, αφήνοντας περίπου 2 cm κενό περιμετρικά.
Καλύψτε με μια δεύτερη τορτίγια.
Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά, φτιάχνοντας 2 ή 3 στρώσεις, ανάλογα με το μέγεθος των τορτίγιων.
Χτυπήστε τον κρόκο με το γάλα και αλείψτε την πάνω τορτίγια.
Ψήσιμο:
Ψήστε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτα.
Αφήστε να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε.
Συμβουλές:
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη γέμιση, όπως μανιτάρια, πιπεριές, ντομάτα ή καλαμπόκι.
Αν η γέμιση έχει πολλά υγρά, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μόνο 2 τορτίγιες.
Για πιο τραγανή πίτα, μπορείτε να ψήσετε την πίτα σε αντικολλητικό χαρτί πάνω σε σχάρα.
Σερβίρετε την πίτα ζεστή ή κρύα.
Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι από Εύα Βλάχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. (όσο αφορά τα υλικά)

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top