Μοσχαράκι κρεμυδάτο - Cook For All
Μοσχαράκι κρεμυδάτο

Μοσχαράκι κρεμυδάτο

Ένα φαγητό Ικαριώτικο, μοσχαράκι κρεμυδατο το λένε διότι έχει πολλά κρεμυδια μέσα!

Υλικά

– 1 κιλό κρέας μοσχάρι (ποντίκι) σέ κομμάτια
– 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– πιπέρι
– λίγο κανέλα γαρύφαλλο σέ σκόνη
– μοσχοκάρυδο
– 3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στα 4
– 1 σφηνακι κρασί κόκκινο 🍷
– 2 ποτήρια νερό
– 2 καρότα 🥕,
– 1 Κολοκυθακι πράσινο
– 3 ντομάτες φρέσκες τριμμένες
– 2 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση

Για το μοσχαράκι κρεμυδατο…(ποντίκι)
Στην αρχή σωταρω γύρω στο 1 κιλό κρέας σέ κομμάτια έτοιμο από το χασάπη, ύστερα ρίχνω 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, πιπέρι, λίγο κανέλα γαρύφαλλο σέ σκόνη και μοσχοκάρυδο, γυρίζω από όλες τις πλευρές για να σωταριστει, ρίχνω 3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στα 4, και σβήνω με 1 σφηνακι κρασί κόκκινο Ικαριώτικο 🍷. Ρίχνω 2 ποτήρια νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά 🔥 και βράζω για 1 1/2 ώρες, ύστερα ρίχνω 2 καρότα 🥕, 1 Κολοκυθακι πράσινο, 3 ντομάτες φρέσκες τριμμένες, 2 φύλλα δάφνης, βράζω ακόμα για 40′ όλα μαζί.. Έτσι σιγά σιγά βράζοντας βγήκε ένα φαγητό λουκουμακι πού λένε, διότι το ποντίκι 🐭 θέλει αρκετό βράσιμο μέχρι να μελωσει και να μαλακώσει φυσικά..🌹❤️

Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top