Υλικά
– 260 γρ αλευρι
– 130 γρ ζαχαρη
– 1 βανίλια
– 150ml γαλα
– 100ml κρεμα γαλακτος
– 3 αυγα
– 3κ.σουπας αραβοσιτελαιο
– 1 μπεικιν
– άχνη ή γλάσο σοκολάτας
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικα ώσπου να έχουμε ένα πηχτό χυλό. Βαζουμε κουταλιά κουταλιά στη μηχανη* και ψήνουμε. Πασπαλίζουμε με άχνη ή με γλάσο σοκολάτας.
(*) Μηχανή για ντόνατς.
Υπάρχουν διάφοροι τύποι μηχανών για ντόνατς, αλλά οι πιο συνηθισμένοι είναι:
1. Μηχανή με θήκες:
Αποτελείται από μια πλάκα με θήκες σε σχήμα ντόνατ.
Ρίχνετε τον χυλό στις θήκες και η μηχανή ψήνει τα ντόνατς.
Συνήθως, έχει 7 ή 12 θήκες.
Είναι ιδανική για μικρές ποσότητες ντόνατς.
2. Μηχανή με ταινία:
Διαθέτει μια κυλιόμενη ταινία που περνάει από μια θερμαινόμενη επιφάνεια.
Ρίχνετε τον χυλό πάνω στην ταινία και η μηχανή ψήνει τα ντόνατς αυτόματα.
Μπορεί να παράγει μεγάλη ποσότητα ντόνατς σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Είναι ιδανική για επαγγελματική χρήση.
3. Μηχανή τύπου “donut maker”:
Μοιάζει με βαφλιέρα.
Έχει δύο πλάκες που θερμαίνονται και σχηματίζουν το ντόνατ.
Ρίχνετε τον χυλό στις πλάκες και η μηχανή ψήνει το ντόνατ.
Είναι ιδανική για οικιακή χρήση.
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.