Χταπόδι ξυδάτο με δαφνόφυλλα και μπαχάρια - Cook For All
Χταπόδι ξυδάτο με δαφνόφυλλα και μπαχάρια

Χταπόδι ξυδάτο με δαφνόφυλλα και μπαχάρια

Συνταγή Gogo Samiou

Υλικά

– ένα μέτριο χταπόδι
– λίγο ξύδι
– 1/2 ποτ νερού κρασί
– 1/2 ποτ νερού νερό
– 1/2 ποτ νερού λάδι
– 3 δαφνόφυλλα
– 3-4 μπαχάρια
σερβίρισμα
– ξύδι
– ρίγανη

 

Εκτέλεση

Βάζουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα το αφήνουμε να απορροφήσει όλα τα υγρά του. Το σβήνουμε με λίγο ξύδι…ρίχνουμε 1/2 ποτ νερού κρασί, 1/2 ποτ νερού νερό, 1/2 ποτ νερού λάδι, 3 δαφνόφυλλα ,3-4 μπαχάρια . Το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά δεν ξανά βάζουμε νερό….. τέλος το βγάζουμε από την φωτιά αφού είναι έτοιμο να το καρφώνουμε με το πιρούνι και να λιώνει… το κόβουμε κομμάτια ρίχνουμε πάνω ξύδι και ρίγανη και σερβίρουμε…όσο μένει στο ψυγείο τόσο ωραιότερο γίνεται..!!

 

Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top