Υλικά
– 2 φύλλα σφολιάτας
– 600 ml κρέμα γάλακτος
– 1 μασκαρπόνε
– 4 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
– 1 βανίλια
Σιρόπι:
– 1 ποτήρι ζάχαρη
– 1 ποτήρι νερό
– 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
– Σοκολάτα για την επικάλυψη (προαιρετικά):
– 100 γραμμάρια κουβερτούρα
– 100 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Σιρόπι:
Βάζουμε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι.
Ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει βράση.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα:
Χτυπάμε το μασκαρπόνε με την άχνη ζάχαρη.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια.
Χτυπάμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.
Συναρμολόγηση:
Ανοίγουμε τα φύλλα σφολιάτας στον πάγκο.
Τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο.
Πατάμε ελαφρά.
Κόβουμε οριζόντια στη μέση.
Κόβουμε κάθετα σε 8 κομμάτια.
Ξεχωρίζουμε ένα-ένα κομμάτι και στρογγυλεύουμε τις γωνίες, ώστε να μοιάζουν με γλώσσες.
Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 180°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφήνουμε τις γλώσσες να κρυώσουν λίγο.
Τις ανοίγουμε στη μέση.
Σιροπιάζουμε ελαφρά με ένα πινέλο και από τις 2 πλευρές.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και γεμίζουμε τις σφολιάτες.
Ρίχνουμε λίγη κανέλα.
Σκεπάζουμε με το καπάκι.
Προαιρετικά: Γλάσο σοκολάτας:
Λιώνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από τις γλώσσες.
Βάζουμε στο ψυγείο.
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.