Υλικά
– 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
– 1/2 ποτήρι του κρασιού κονιάκ (ή λιγότερο)
– 100 γραμμάρια βούτυρο
– 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
– 300 ml κρέμα γάλακτος
– 2 κουταλιές της σούπας μερέντα
– 3 κουταλιές της σούπας κακάο
– 1/2 κούπα καρύδια
– 2 βανίλιες
– 1/2 ποτήρι γάλα για τα μπισκότα
– 1 κουβερτούρα και 1 κουταλιά της σούπας λάδι ελαφρύ για το τέλειωμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το κακάο.
Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη μερέντα και το κονιάκ.
Ενώνουμε το μείγμα με το βούτυρο και χτυπάμε για πολύ λίγο μέχρι να ενωθούν.
Σε μεγάλο μπολ σπάμε τα μπισκότα και τα ραντίζουμε με το γάλα.
Προσθέτουμε τα καρύδια (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγα μπισκότα ακόμα).
Ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας.
Φτιάχνουμε μπαστουνάκια και βάζουμε στην κατάψυξη.
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το λάδι και διακοσμούμε μόλις παγώσει.
Διατηρούμε στην κατάψυξη.
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.