Υλικά
– 1κιλο σπανάκι μπάρμπα Στάθη
– 2 φ.κ. ρυζι Καρολίνα πλυμένο στραγγισμένο
– μισό φ.τσαγιου ελαιόλαδο
– 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κύβους
-1 ματσακι κρεμμυδάκια φρέσκα
– λιγο ανηθο
– μαυροπιπερο
– 2 κ.σ. σάλτσα ντοματα σπιτική
– 1 κ.σ.νοστιμια λαχανικών προαιρετικά
– 2 κούπες ζεστό νερό
Εκτέλεση
Σοταρω κρεμμύδι και κρεμμυδάκια, ρίχνω το σπανάκι, ανακατεύω, συνεχίζω με το ρύζι πλυμένο,
ρίχνω την ντομάτα, το νεράκι ζεστό, μαυροπιπερο, νοστιμιά, άνηθο
και αφήνω να βράσουν μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να μείνει με το λάδι του…
είναι έτοιμο πεντανοστιμο για σερβίρισμα…
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.