Υλικά
– 500 γρ. αλεύρι
– 1 φακελάκι ξερή μαγιά
– 1 κ.γ. αλάτι
– 2 κ.γ. ζάχαρη
– 3 κ.σ. ελαιόλαδο
– 4 κ.σ. σουσάμι
– 1 ποτήρι νερό χλιαρό
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκάνη.
Βάζουμε σε ένα φλυτζάνι το μισό νερό (χλιαρό) προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά, ανακατεύουμε και περιμένουμε 5 λεπτά να φουσκώσει η μαγιά.
Κάνουμε λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε τη μαγιά.
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε και λίγο λίγο να προσθέτουμε το υπόλοιπο χλιαρό νερό τόσο όσο η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας και να ξεκολλάει απ’ τα τοιχώματα της λεκάνης.
Μετά ρίχνουμε το αλάτι και σιγά σιγά το λάδι.
Τοποθετούμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και τη ζυμώνουμε δυνατά για 5-6 λεπτά.
Τη βάζουμε στη λεκάνη, την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να ανέβει και να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1 ώρα.
Αφού διπλασιαστεί σε όγκο τοποθετούμε τη λαγάνα σε μεγάλο ταψί πολύ καλά λαδωμένο.
Με τα δάχτυλα πατάμε για να κάνει βαθουλώματα.
Τέλος τη ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Πατάμε πάλι ελαφρά.
Ξανασκεπάζουμε τη λαγάνα και την αφήνουμε να σταθεί για 15-20 λεπτά για να ανέβει λίγο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.. !!!!! αυτή είναι διπλή δόση…
Η Συνταγή είναι από Τι Θα Φάμε Σήμερα Μα ΝΟΥΛΑ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.