Υλικά
– 1 λίτρο γάλα
– 3 φλυτάνια του ελληνικού καφέ (τα μικρά) ρύζι καρολίνα
– 1 ποτήρι νερό
– λίγο αλάτι
– 86 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
– 1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη
– 2 βανίλιες
– κανέλα
Εκτέλεση
Βράζω το ρύζι σε ένα μικρό κατσαρολάκι με ένα ποτήρι νερό και λίγο αλάτι.
Βάζω το γάλα μου σε μία κατσαρόλα να ζεσταθεί, ρίχνω τη ζάχαρη και τις βανίλιες,
μετά προσθέτω το βρασμένο ρύζι και περιμένω να ζεσταθεί αρκετά το μίγμα μου.
Σε ένα πιατάκι διαλύω με λίγο νερό το άνθος αραβοσίτου και το ρίχνω στην κατσαρόλα μου ανακατεύοντας και περιμένω να
δέσει το ρυζόγαλό μου.
Σερβίρω σε κουπάκια και ρίχνω μπόλικη κανέλα από πάνω.
Η Συνταγή είναι από Μαρια Ροβιθακη – “ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΟΥ🌺 live 🎥 με την Maria Kazdagli 🌺”.