Μοσχαράκι με μανιτάρια και Μετσοβίτικες χυλοπίτες - Cook For All
Μοσχαράκι με μανιτάρια και Μετσοβίτικες χυλοπίτες

Μοσχαράκι με μανιτάρια και Μετσοβίτικες χυλοπίτες

Υλικά

– 400 γρ. Μετσοβίτικες χυλοπίτες
– 2 κ.σ. βούτυρο + επιπλέον για να βουτυρώσετε τις χυλοπίτες
– 6 κ.σ. ελαιόλαδο
– 600 γρ. μοσχαρίσιο κρέας (φιλέτο ή νουά, ή ποντίκι ή κολότι ή σπάλα ή ελιά) κομμένο σε λεπτές προς μέτριες φέτες και μετά σε μέτρια μακρόστενα κομμάτια
– αλάτι
– πιπέρι
– 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (ή 2 μικρά)
– 3 σκελίδες σκόρδο, πολοτοποιημένες
– 220 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες (ή μικρά/baby ολόκληρα)
– 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 ½ φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού
– 2-3 κ.γ. μουστάρδα
– 1 κ.σ. Worcestershire σος
– 1/3 φλ. κρέμα γάλακτος
– τυρί τριμμένο για μακαρόνια και ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού για πασπάλισμα (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Βράζετε τις Μετσοβίτικες χυλοπίτες, σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο κοχλαστό, αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τις στραγγίζετε καλά, τις μεταφέρετε στη κατσαρόλα που τις βράσατε, τις βουτυρώνετε και τις διατηρείτε ζεστές.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σε φαρδιά ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, τη 1 κ.σ. βούτυρο μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ρίχνετε τα κομμάτια κρέατος, το ένα δίπλα στο άλλο σε μια στρώση, τα αλατοπιπερώνετε και τα σοτάρετε για 2-3 λ από κάθε πλευρά (ανάλογα με το μέγεθός τους) προσθέτοντας λίγο ακόμα ελαιόλαδο αν απαιτείται, προκειμένου να ψηθούν καλά μέχρι μέσα.
Φροντίζετε να μη τα παραψήσετε και χάσουν τους ζωμούς τους.
Τα αφαιρείτε με τσιμπίδα από το σκεύος σας και τα μεταφέρετε σε σουπιέρα.
Προσθέτετε στο ζεστό σκεύο σας την υπόλοιπη 1 κ.σ. βούτυρο και άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθούν σοτάρετε τα μανιτάρια για 3 λ περίπου ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Αν τα θέλετε πολύ μαλακά, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε για 2-3 λ επιπλέον.
Τα αφαιρείτε από το σκεύος και τα μεταφέρετε σε μπολ.
Στο ίδιο ζεστό τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνετε το υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να γυαλίσουν και μαλακώσουν. Προσθέτετε και το σκόρδο, μια πρέζα αλατοπίπερο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1/2 λ.
Πασπαλίζετε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε με σύρμα καλά για 1 λ περίπου ώστε να καλυφθούν τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
Αν δείτε ότι στέγνωσε το μείγμα, είναι αναμενόμενο, γι” αυτό μη σταματήσετε το ανακάτεμα. Προσθέτετε το ζωμό κρέατος σταδιακά, ¼ φλ. τη φορά, ώστε να ζεσταίνετε καλά το μείγμα μετά από κάθε προσθήκη.
Ανακατεύετε τη σάλτσα ξύνοντας τη βάση της κατσαρόλας για να ξεκολλήσουν τυχόν κομματάκια κρέατος και κρεμμυδιών που κόλλησαν στη βάση. Προσθέτετε τη Worcestershire σος και τη μουστάρδα, ανακατεύετε και βράζετε σε μέτρια φωτιά τη σάλτσα για 5-6 λ περίπου μέχρι να πήξει ελαφρώς.
Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και αφήνετε τη σάλτσα για άλλο 1 λ να “δέσει”.
Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα στη σάλτσα τα μανιτάρια και το κρέας, δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και συμπληρώνετε αν απαιτείται.
Σερβίρετε ζεστό το κρέας με τα μανιτάρια και τη σάλτσα τους πάνω τις χυλοπίτες (τις οποίες προαιρετικά πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο τυρί), γαρνίρετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

 

Η Συνταγή είναι από Νασια τσουραπακη-κιαχτυπη – “ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΈΣ 🎂🍒🍅🍆🍋ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ 🥑🥕🍄ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ!🥕🍑🍐🍕🍟”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top