Υλικά
– ½ κιλό κουκιά
– ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 2 ½ κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
– 1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο
– 1 ½ κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
– ½ ποτήρι λάδι
– 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
– 1 κιλό ΑΡΙΑΝΉ (στραγγιστό γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι)
Εκτέλεση
Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε τα κουκιά, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι, τα κρεμμύδια, τον άνηθο, το δυόσμο, και το λεμόνι για να μαραθούν.
Μετά ρίχνουμε το πιπέρι με ένα ποτήρι ζεστό νερό και τ’ αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Τέλος βάζουμε τ’ αλάτι, τα βράζουμε για 5′ και τα σερβίρουμε με την ΑΡΙΑΝΗ ή γιαούρτι.
Η Συνταγή είναι από Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ”.