Υλικά
– 1 ποτήρι γάλα χλιαρό
– 1 ποτήρι νερό χλιαρό
– 1 φακελάκι μαγιά
– 2 κ. σούπας ζάχαρη
– 1 κ. γλυκού αλάτι
– 3 κ. σούπας ζάχαρη
– 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
– αλεύρι για όλες τις χρήσεις να γίνει ένας ωραίος χυλός ούτε σφιχτός ούτε αραιός
Εκτέλεση
Αφήνουμε να φουσκώσει και μετά τηγανίζουμε σε ηλιαίλαιο.
Σερβίρουμε με σιρόπι μελιού ή σως σοκολάτας
Υλικά για σιρόπι μελιού:
– 1 φλιτζάνι μέλι
– 1/2 φλιτζάνι νερό
– Χυμός από 1/2 λεμόνι (προαιρετικά)
Εκτέλεση για σιρόπι μελιού:
Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το νερό σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.
(Προαιρετικά) Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε.
Αφήστε το σιρόπι να σιγοβράσει για 5-10 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς.
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.
Υλικά για σως σοκολάτας:
100 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος ή μαύρης
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση για σως σοκολάτας:
Ψιλοκόψτε την κουβερτούρα.
Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και το βούτυρο στην ζεστή κρέμα γάλακτος.
Ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφήστε τη σως να κρυώσει ελαφρώς πριν τη χρησιμοποιήσετε.
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.