Υλικά
– 2 στήθη κοτόπουλου κομμένο σε λεπτές λωρίδες
– 2 κουτ.της σούπας βούτυρο αγελάδας
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτά φετάκια
– 3 πιπεριές σε φέτες ( κόκκινη, πράσινη, κίτρινη)
– 2 πορτοκάλια (χυμό και ξύσμα )
– 1 φλυτζ.του τσαγιού ζωμό λαχανικών
– 2 κουτ.της σούπας μέλι
– 3 κουτ.της σούπας μουστάρδα
– 1 1/2 κουτ.της σούπας κόρν φλάουερ ή νισεστέ
– Αλάτι
– πιπέρι
– Λάδι
Εκτέλεση
Σε καφτό τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο και σωτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Το βγάζετε σε πιατέλα.
Στο ίδιο τηγάνι , προσθέστε ακόμη λίγο λάδι για να σοτάρετε το κρεμμύδι και όταν γυαλίσει , προσθέστε το σκόρδο και τις πιπεριές.
Ρίχνετε τότε το κρέας , το μέλι ,την μουστάρδα και τον ζωμό λαχανικών.
Προσθέστε το ξύσμα , το αλατοπίπερο , τον χυμό πορτοκάλι και αφήνετε να ψηθεί για 5 λεπτά ακόμη.
Διαλύετε το κόρν φλάουερ σε λίγο νερό και το ρίχνετε στο φαγητό που μόλις πάρει βράση , το αποσύρετε από την φωτιά.
Καλή επιτυχία!!!
Η Συνταγή είναι από Katerina Malachia– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.