Υλικά
– 200 ml αραβοσιτελαιο
– 60 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
– 250 ml χυμό πορτοκαλιού
– 1/2 σφηνακι κονιάκ
– ξύσμα από ένα πορτοκάλι
– 2 βανιλιες
– μια πρέζα αλάτι
– 1 κ.γ μπεικιν παουντερ
– 1/2 κ γ σόδα
– 450 γρ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 400 γρ μαρμελάδα της αρεσκείας (Εγώ έβαλα σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο)
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύω το λάδι με τη ζάχαρη, το αλάτι και το μισό χυμό πορτοκαλιού μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτω το ξύσμα πορτοκαλιού το κονιάκ και διαλύω τη σόδα στον υπόλοιπο χυμό που κράτησα.
Ανακατεύω να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτω το μπέικιν παουντερ και σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχω μια ζύμη εύπλαστη να μην κολλάει στα χέρια.
Δεν την κουράζω τη ζύμη.
Απλώνω σε ένα ταψακι.
25 *30 τα 3/4 της ζύμης προσέχοντας να καλύπτω ελαφρώς και τα τοιχώματα του ταψιού.
Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνω τα “κουτάκια” που θα γεμίσω με τη μαρμελάδα.
Ψηνω σε προθέρμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδισει (περίπου 25 λεπτά ανάλογα το φούρνο).
Καλή επιτυχία!!!!
Η Συνταγή είναι από Aggeliki Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.