Υλικά
Για σιρόπι
– 200γρ. νερό
– 200γρ..ζάχαρη
– 1κ.σ..μέλι
– 1κ.δ..χυμό λεμονιού
Για τη ζύμη
– 450γρ..χωριάτικο αλεύρι
– 150γρ αλεύρι 00 φαρινα.
– 11γρ.μαγια ξηρή
– 60 γρ. σπορέλαιο
– 10γρ. μαστίχα κοπανισμενη
– 10γρ μαχλεπι κοπανισμενο
– 5γρ. μαγειρική σόδα
– 3 γρ. τζιντζερ
– 5 γρ. κανέλα σκόνη
– 40γρ. ζάχαρη
– 2γρ..αλάτι
– 400γρ χλιαρό νερό
Για τη γέμιση
– 160γρ. ζάχαρη
– 8 γρ. κανέλα
– 3γρ. γαρύφαλλο
– 300γρ. ταχίνι ολικής
Εκτέλεση
σιρόπι
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι και το αφήνουμε στον πάγκο.
(Μπορούμε αντι νά φτιάξουμε σιρόπι νά βάλουμε σιρόπι αν έχουμε περίσσευμα από κάποιο γλυκό μας).
Για το ζυμάρι μας.
Βάζουμε τα άλευρα σέ ένα σκεύος καί ρίχνουμε την αποξηραμένη μαγιά τά μυρωδικά και τέλος το νερό. (Λίγο – λίγο) γιατί εταιρεία από εταιρεία διαφέρει.
Τέλος ρίχνετε το αλάτι.
Τά ζυμώνουμε και τά χωρίζουμε σέ 8 μπαλάκια.
Τά βάζουμε για σέ ένα μπολ πού το έχουμε αλευρωμενο ελαφρά κ τα αφήνουμε νά φουσκώσουν.
Όταν φουσκώσουν τά ξανά ζυμώνουμε και βάζουμε πάλι μέσα στο μπόλ σκεπασμένα ο κάνουμε τρεις φορές (αλλά αν δεν έχουμε χρόνο καί μέ δύο φορές γίνεται).
γέμιση
Αδειάζουμε το ταχίνι σέ ένα σκεύος καί ρίχνουμε τημ ζάχαρη την κανέλα το γαρύφαλλο τά ανακατεύουμε. Καί είναι έτοιμη ή γέμιση.
Πρίν ετοιμάζουμε τά ταψιά μας στρώνουμε λαδόκολλα και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας την ανοίγουμε .
Την γεμίζουμε και τις πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ψήνουμε στους 160 αέρα για 20′ τις βγάζουμε τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και τις ψήνουμε για αλλά 10′.
Μόλις τις βγάλουμε τις σιροπιαζουμε και όταν κρυώσουν τις απολαυμβανουμε.
Καλή επιτυχία 🤗
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.