Υλικά
– Φύλλο ζαγορίσιο (6 φύλλα)
– λάδι
– 4 αβγά 🥚🥚🥚🥚
– λίγο αλάτι🧂
– πιπέρι
– μοσχοκάρυδο
– 100 γρμ τυρί κίτρινο τριμμένο
– 300 γρμ φέτα τριμμένη
– 100 ml γάλα φρέσκο🥛
– 300 γρμ γιαούρτι στραγγιστό
– λεπτές φέτες κίτρινο τυρί 🧀
– μικρά κυβάκια κασέρι
– πάπρικα
– σουσάμι
Εκτέλεση
Αλείφω ένα ορθογώνιο ταψί με λαδάκι, στρώνω ένα φύλλο, αλείφω με λίγο λαδάκι…
Επαναλαμβάνω άλλες 2 φορές…
Σε ένα μπωλ χτυπάω 4 αβγά 🥚🥚🥚🥚, λίγο αλάτι🧂, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, 100 γρμ τυρί κίτρινο τριμμένο, 300 γρμ φέτα τριμμένη, 100 ml γάλα φρέσκο🥛, 300 γρμ γιαούρτι στραγγιστό.
Ρίχνω την μισή γέμιση στο ταψί, πάνω από τα φύλλα.
Προσθέτω λεπτές φέτες κίτρινο τυρί (έβαλα edam) 🧀 και μικρά κυβάκια κασέρι.
Στρώνω ένα φύλλο, λαδώνω και ρίχνω και την υπόλοιπη γέμιση. Προσθέτω πάλι φέτες κίτρινο τυρί 🧀 , κασέρι, κίτρινο τυρί τριμμένο και λίγη πάπρικα.
Στην συνέχεια στρώνω και τα υπόλοιπα δύο φύλλα που έχουν μείνει (αφού έχω λαδώσει ενδιάμεσα).
Αφού τα έχω στρώσει όλα, πιέζω προς τα μέσα τα φύλλα που περισσεύουν, λαδώνω, ραντίζω με λίγο νεράκι, χαράζω, πασπαλίζω με σουσάμι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στον αέρα για 45 λεπτά…🌺🌺
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.