Υλικά
για το ζυμάρι
– 160 μλ γάλα χλιαρό
– ένα φακελακι μαγιά
– 60 μλ ελαιόλαδο
– 20 γρ ζάχαρη
– λίγο αλάτι
– 1 αβγό
– αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 360 γρ μου πήρε)
– 2 μεγάλες κουταλιές Βιτάμ σοφτ
– 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
– Μαϊντανό μπόλικο ψιλοκομμένο
– λίγη μυζηθρα
– τυρί γκούντα και ντριρολο
Εκτέλεση
Έβαλα για το ζυμάρι 160 μλ γάλα χλιαρό, ένα φακελακι μαγιά, 60 μλ ελαιόλαδο, 20 γρ ζάχαρη, λίγο αλάτι, 1 αβγό και αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 360 γρ μου πήρε.
Αφήνω το ζυμάρι να φουσκώσει και φτιάχνω ένα μίγμα με 2 μεγάλες κουταλιές Βιτάμ σοφτ 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο στο γουδί.. (Μαϊντανό μπόλικο ψιλοκομμένο, εγώ δεν έβαλα τώρα)
και τα ενώνω με το βούτυρο..
Πρόσθεσα λίγη μυζηθρα και στρώνω το ζυμάρι σε λαδόκολλα χαραζω..
Αλείφω με το μίγμα παντού καλά καλά και βάζω μπαστουνακια από τυρί γκούντα και ντριρολο (αυτά είχα εύκαιρα)
έριξα και λίγη μυζηθρα ακόμη από πάνω και έψησα στους 170-180 αντιστάσεις μέχρι να πάρει χρώμα..
Μόλις το έβγαλα έβαλα με ένα πινέλο λίγο από το μίγμα βούτυρο που κράτησα από πριν..
Η Συνταγή είναι από “Δέσποινα Μπο” – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.