Υλικά
– ελαιόλαδο
– ξερό χοντροκομμενο κρεμμύδι
– 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο
– μισή κουταλιά μπελτε ντομάτας
– φύλλο δάφνης
– αλάτι
– πιπέρι
– φακές
– 1 λίτρο ζεστό νερό
– ρίγανη
Εκτέλεση
Σωταρισα σε ελαιόλαδο 1 ξερό χοντροκομμενο κρεμμύδι κ 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο.
Πρόσθεσα μισή κουταλιά μπελτε ντομάτας, φύλλο δάφνης, αλατοπίπερο, τις φακές κ 1 λίτρο ζεστό νερό…
Σκέπασα τη χύτρα κ την άφησα 15 λεπτά.
Δε χρειάστηκε τιποτ άλλο, ελάχιστο ελαιόλαδο ακόμα κ λίγη τριμμένη ρίγανη στο τελος.
Έγιναν φανταστικές….
Η Συνταγή είναι από “Σοφία Παπα” – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.