Υλικά
τσερκι ν.25
παντεσπάνι
– 6 ασπράδια αυγού
– 1/2 φλυτζανα ζάχαρη
– κρόκους αυγού
– μισή φλ.ζάχαρη
– 2 βανίλιες
– 1 κ.σ χυμό λεμόνι
– 1 φλυτζανα φαρινα (κοσκινισμενο)
– 1 κ.γ.μπεικιν
κρέμα
– 900 γρ. κρεμα γάλακτος
– σαντυγη
– 1 κουτακι (400γρ.) καραμελωμενο ζαχαρούχο γάλα
σιρόπι
– 1 φλυτζανα ζάχαρη
– μιάμιση φλυτζανα νερό
– λίγο σιροπι φράουλας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
παντεσπάνι
χτύπησα 6 ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με 1/2φλυτζανα ζάχαρη.
Μετα σε άλλο μπολ τους κρόκους ν’αφρατεψουν με την άλλη μισή φλ.ζάχαρη.
Εριξα 2 βανίλιες και 1κ.σ χυμό λεμόνι.
Εναλλαξ πρόσθεσα 1 φλυτζανα φαρινα με 1κ.γ.μπεικιν(κοσκινισμενα) και την μαρέγκα…ανακατεύοντας απαλά με μαριζ.
Εψησα σε τσερκι ν.25 στους 180β.αερα για μισή ώρα.
Αφου το έβγαλα το γύρισα ανάποδα και το στήριξα σε 2 ξυλινες κουτάλες (να παίρνει αέρα δηλαδή) μέχρι να κρυωσει.
κρέμα
Για την κρέμα χτύπησα 900γρ.κρεμα γάλακτος σε σαντυγη, πρόσθεσα 1κουτακι(400γρ.) καραμελωμενο ζαχαρούχο γάλα και χτύπησα λίγο σε χαμηλή ταχύτητα να ενσωματωθεί.
Έκοψα το παντεσπάνι κι έβαλα το μισό κάτω, καλά σιροπιασμενο (1φλυτζανα ζάχαρη και μιάμιση νερό..αν θέλουμε και λίγο σιροπι φράουλας), έβαλα κρέμα με 🍓γλ.κουταλιου και ξανά παντεσπάνι, σιροπι, κρέμα και 🍓.
Για ευνόητους λόγους δεν έκοψα κομμάτι φίλοι μου..😁😂
Η Συνταγή είναι από Ελινα Σκλαβου – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.