Υλικά
– 16-18 πιπεριές Φλωρίνης
– 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
– 3 μέτρια καρότα τριμμένα
– 4 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα
– 5 μικρές ντομάτες τριμμένες
– 1/2 ματσάκι μαϊντανό, αλάτι
– 1/2 ματσάκι δυόσμο, πάπρικα
– 1/2 ματσάκι άνηθο,σκόρδο σκόνη
– 16-18 κ.σ.ρύζι
– πιπέρι
– ελαιόλαδο
– 1 κούπα νερό
– 1κ.σ.πελτέ
– λάδι
– αλάτι
Εκτέλεση
16-18 πιπεριές Φλωρίνης
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 μέτρια καρότα τριμμένα
4 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα
5 μικρές ντομάτες τριμμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό, αλάτι
1/2 ματσάκι δυόσμο, πάπρικα
1/2 ματσάκι άνηθο,σκόρδο σκόνη
16-18 κ.σ.ρύζι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά της γέμισης & λίγο νερό,αφήνω 10′.
Κόβω το κοτσάνι και καθαρίζω τις πιπεριές από τα σπόρια,πλένω καλά & τις γεμίζω…αν περισσεύει
γέμιση ρίχνω στο ταψί & 1 κούπα νερό+1κ.σ.πελτέ…λάδι & αλάτι
από επάνω…ψήνω 180β μέχρι να
πάρουν χρώμα,τα γυρίζω…έτοιμα!
Έγιναν πεντανόστιμα… σκέτη γλύκα με πιπεριές Φλωρίνης!!!
Η Συνταγή είναι από κ. Εύα Βλάχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.