Τσουρέκια - Cook For All
Τσουρέκια

Τσουρέκια

Για μια δόση που βγαίνουν 4 κανονικά τσουρέκια

Υλικά

– 4αυγα
– 4 φακελακια μαγιά ξηρή
– 300 γρ ζάχαρη
– 250 γρ βούτυρο super fresko
– 200γρ γάλα φρέσκο
– Μισό κουταλάκι του γλυκού άλατι
– 1 κουταλάκι του γλυκού μαχλεπι
– 1 κουταλακι του γλυκού κανκουλε
– Χυμό από 1 πορτοκάλι 🍊
– Ξύσμα από ένα πορτοκάλι 🍊
– 1 ποτήρι του καφέ λάδι ηλιαιλεο
– 1 κιλο αλεύρι για τσουρέκια

 

Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι την μαγιά και το αλάτι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγα λεπτά.
Μετά χτυπάμε τα αυγά μαζί κρόκους και ασπράδια και τα ρίχνουμε στο μίγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Μετά βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά και σε πολύ χαμηλή φωτιά 🔥 αρχίζουμε σόγια σιγά να ανακατεύουμε για να λιώσουν όλα τα υλικά και όταν λιώσουν το κατεβάζουμε και πρέπει να είναι χλιαρό το μείγμα όχι καυτό προσοχή.
Και το ρίχνουμε στο μίγμα με το αλεύρι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη.
Μετά βάζουμε το μίγμα σε λεκάνη η Μπολ μεγάλο το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για 2 ώρες να φουσκώσει.
Μετα αφού είναι έτοιμο το πιέζουμε να φύγει ο αέρας και αρχίζουμε και πλάθουμε πλεξίδες η ότι σχέδιο θέλετε και μετά τα αφήνουμε σκεπασμένα με μεμβράνη στο ταψί για άλλη μια ώρα να φουσκώσουν αρκετα.
Τέλος τα ψήνουμε στον αέρα η πάνω κάτω ανάλογα την κουζίνα στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά καθόλου παραπάνω.
Καλή επιτυχία.

 

Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Κό και η εκτέλεση από Xara Span  – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top