Υλικά
– μελιτζάνες
– 5 μεγάλα κρεμμύδια
– 5 σκελίδες σκόρδα σε φέτες
– λίγο νερό
– λίγο αλάτι
– κρασοποτηρο λάδι
– μαύρο πιπέρι
– 1 δαφνοφυλλο
– μαιδανο ψιλοκομμένο
– 1 κούπα ντομάτα
Εκτέλεση
Έκοψα τις μελιτζάνες λίγο ποιο πάνω απ την μέση τις χαραξα και τις αλάτισα!
Τις ξέπλυνα μετά απο 1 ώρα και τις τηγάνισα ελαφρά!
Έκοψα 5 μεγάλα κρεμμύδια και 5 σκελίδες σκόρδα σε φέτες και τα μάρανα με λίγο νεράκι και λίγο αλάτι!
Έβαλα 1 κρασοποτηρο λάδι,μαύρο πιπέρι, 1 δαφνοφυλλο, μαιδανο ψιλοκομμένο και 1 κούπα ντομάτα δική μου και έβρασα για 10 λεπτά!
Γεμισα τις μελιτζάνες τις έβαλα στο ταψί, έβαλα 1/2 ποτήρι ζεστό νερό & 2 κουταλιές λάδι και τις έψησα 40 -60 λεπτά (ανάλογα τον φουρνο πάντα) στους 200 βαθμούς!
Η Συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.