Τσουρέκια - Cook For All
Τσουρέκια

Τσουρέκια

Υλικά

– 3 κιλα αλεύρι
– 1κιλο ζάχαρη
– 750γρ γάλα χλιαρό
– 500γρ βουτυρό καλό
– 300γρ μαγιά νωπή
– 2 φακελακια μαχλεπι
– 2 φακελακια κακουλε
– 1φακελακι βανίλιες
– 12 αυγά τους 2 κρόκους τους κρατάμε για το αλειμα
– φιλέ αμύγδαλου η σουσάμι (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

3κιλα αλεύρι, 1κιλο ζάχαρη, 750γρ γάλα χλιαρό, 500γρ βουτυρό καλό 300γρ μαγιά νωπή, 2φακελακια μαχλεπι, 2φακελακια κακουλε, 1φακελακι βανίλιες, 12 αυγά τους 2 κρόκους τους κρατάμε για το αλειμα.
Διαλειουμε την μαγιά με λίγο από το γάλα και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και λίγο αλεύρι, χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, τους κρόκους με τη ζάχαρη και λιγο απο το βούτυρο, μετά ρίχνουμε την μαρέγκα, την μαγιά, τα μπαχαρικά και το γάλα με το αλεύρι σιγά σιγά εναλλάξ τέλος το βούτυρο σιγά σιγά και ζυμωνουμε μέχρι να το ρουφήξει η ζυμη μας.
Το αφήνουμε για 2 ώρες να φουσκώσει και μετά τα κάνουμε κοτσίδες.
Αλλη μια ώρα να φουσκώσει και αλείφουμε τον κρόκο και ρίχνουμε προερετικα φιλέ αμύγδαλου η σουσάμι.
Ψήνουμε στους 170 βαθμους σε προθέρμανση για μισή ώρα …

 

Η Συνταγή είναι από Ευφροσύνη Καραμάνογλου – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top