Υλικά
– 3 κιλα αλευρι
– 1/4 για τσουρεκια
– 1 λιτρο γαλα
– 1 κιλο ζάχαρη
– 300 γραμμαρια καλο βουτυρο
– 300 γραμμάρια βιταμ
– 8-10 αυγα
– 1 κ. κακουλε
– 1 κ. μαχλεπι
– 1 κ. μαστιχα
– 2 βανιλιες
– λιγο αλατι
– ξυσμα απο ενα πορτοκαλι και το χυμο
– 200γρ νωπή μαγια
Εκτέλεση
Λιώνω την μιση μαγιά με το μισο γάλα, 4-5 κουταλιές αλευρι κανω τον χυλο.
Αφηνω να φουσκώσει 1/2 ωρα.
χτυπαω αυγα με ζαχαρη τα εχω ετοιμα…. ριχνω τα μπαχαρικα μεσα. βαζω σε μια λεκανη το αλευρι και κανω μια λακκούβα και ριχνω ενα ενα τα υλικα.
Το βουτυρο το εχω λιωμενο και το ριχνω λιγο λιγο στο πλαι της λεκανης και το ενσωματωνω με το ζυμαρι ζυμωνοντας.
Αφηνω 2ωρες να φουσκωσει σε ζεστο χωρο. Ύστερα τα πλεκω καιτα αφηνω στα ταψια αλλη μια ωρα.
Μετα τα αλοιφω με αυγο και ριχνω σουσάμι.
ψηνω στους 150-160βαθμους…μιση ωρα!!!!
καλη επιτυχια σε ολους.





