Αλμυρά τσουρέκια - Cook For All
Αλμυρά τσουρέκια

Αλμυρά τσουρέκια

Υλικά

– 90γρ.βουτυρο
– 100 γρ.αλευρι γ.ο.χ.
– γάλα φρέσκο 200 γραμμάρια
– μιάμιση νωπή μαγιά
– 1 κ.σ.ζαχαρη
– 1 κόφτη κ.σ. μελι
– 1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
μπαχαρικά της αρεσκείας μας μισό κ.γ.ολα
-πιπέρι μαύρο
– πάπρικα
– ρίγανη

– αλάτι
– 2 αυγά
– 50ml. χυμο πορτοκάλι

– ελιές
– πιπεριές
– τυριά

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα αφού ζέστανα 90γρ. βουτυρο προσθεσα 100 γρ.αλευρι γ.ο.χ. ανακάτεψα και έριξα γάλα φρέσκο 200 γραμμάρια(όπως μπεσαμελ).
Μόλις πήξει…κατεβάζω κι αφού κρυωσει λίγο ρίχνω μιάμιση νωπή μαγιά,1 κ.σ.ζαχαρη και 1 κόφτη κ.σ.μελι.
Ανακατευω καλά σκεπάζω με μεμβράνη για 15 λεπτά. Σε ενα μπολ ανακατεύουμε 1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμενο με μπαχαρικά της αρεσκείας μας….πιπέρι μαύρο, πάπρικα,ρίγανη μισό κ.γ.ολα,αλάτι.
Σε άλλο μπολ χτυπάω 2 αυγά με 50ml.χυμο πορτοκάλι.
Ρίχνουμε τη μαγιά στο μπολ με το αλεύρι και μετά τα αυγά ,ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα καλά.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε 1 με μιάμιση ώρα να φουσκώσει καλά.
Μετά την διπλώνουμε και την ζυμώνουμε λίγη ώρα. Χώρισα τη ζύμη στα δύο και μετά το κομμάτι στα τρία.
Έφτιαξα 4 κορδόνια μακριά τα πατάω ν’ανοίξουν με το χέρι ρίχνω τριμμένα τυριά και τα κλεινω.
Έπλασα 2 τσουρεκακια αλειψα με αυγό αραιωμένο με νεράκι κι έριξα επάνω 🍅, ελιές, πιπεριές διάφορες ψιλοκομμένα.
Στο υπόλοιπο ζυμάρι έριξα μέσα τα τυριά κι έφτιαξα το τρίτο τσουρέκι με τα ίδια υλικά επάνω, αλειψα με αυγό.
Τα σκεπασα 1/2 ώρα και μετά τα έψησα στους 170β αέρα για μισή ώρα περίπου.
Αφού βγήκαν τα σκεπασα με πετσέτα (χρησιμοποισα 3 φόρμες 24×12cm) …. έφτιαξα κι ένα επιπλεον πολύ μικρούλι για δοκιμές 🤣🤣

 

Η Συνταγή είναι από Ελινα Σκλαβου – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top