Υλικά
– 4 καροτα ( τριμενα )
– 200γρ ζάχαρη λευκή
– 60γρ ηλιέλαιο
– 200γρ.χυμος πορτοκαλι + ξύσμα από 1 πορτοκαλι
– 1 κγ κανέλα
– 1\2 κγ μοσχοκάρυδο
– 300γρ αλεύρι γ.ο.χ.
– 1κγ μπέικ
– 100γρ καρύδια ( στο μουλτι όχι σκονη)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζεις ζάχαρη και ηλιέλαιο τα χτυπάς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτεις ξύσμα πορτοκαλι χυμό από το πορτοκαλι κανέλα,μοσχοκάρυδο, μπεικ.
Στο τέλος προσθέτεις τα τριμενα καροτα και τα καρύδια ψιλοκομμένο.
Όσο φτιάχνεις το κεικ έχεις ανάψει και τον φούρνο να προθερμάνετε.
Λαδωνεις την φόρμα και ρίχνεις το κεικ το ψήνεις 180c 50 λεπτά στον αέρα.
Προσοχή θα βγει μεστό δλδ θα είναι σαν βρεγμένο μέσα
Η Συνταγή είναι από Aggelikh Deligeorgi – Ομάδα “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ”.