Υλικά
– 100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
– 50 γραμμάρια βούτυρο
– 2 Αυγά
– 40 γραμμάρια ζάχαρη
– 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
– 50 γραμμάρια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινιζμενο
– μια μικρή πρεζα αλατι
Εκτέλεση
Για μικρή δόση.
Σε μπεν Μαρί λιώνουμε 100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα με 50 γραμμάρια βούτυρο.
Σε ένα μπωλ χτυπαμε 2 Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου με 40 γραμμάρια ζάχαρη προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας 50 γραμμάρια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινιζμενο και μια μικρή πρεζα αλατι.
Ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Τοποθετούμε σε βουτυρομενες φόρμες για σουφλέ. μου βγήκαν 2 σουφλέ με αυτή την δόση,
αν θέλετε παραπάνω διπλασιάστε τα υλικά.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 6 με 7 λεπτά το πολύ εξαρτάται τον φούρνο σας.
Καλή Επιτυχία 🤗💚
Η Συνταγή είναι από κ. Geri Dako – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.