Ραβανί - Cook For All
Ραβανί

Ραβανί

Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκάκι!!! Μου πήρε περίπου, είκοσι λεπτά, να το ετοιμάσω.

Υλικά

– 5 αυγά
– ένα ποτήρι γάλα
– μια βανίλια
– δύο μπέϊκιν πάουντερ
– τρίμα από ένα λεμόνι
– μισό ποτήρι ζάχαρη
– μια κουταλιά της σούπας βούτυρο αγελαδινό
– ένα ποτήρι σπορέλαιο-
– ένα πακέτο ψιλό σιμιγδάλι
σιρόπι
– 4 ποτήρια ζάχαρη
– 4 νερό
– ένα λεμόνι κομμένο στα δύο
– μια κουταλιά της σούπας βούτυρο αγελαδινό

 

Εκτέλεση

🌺 Χτύπησα στο μίξερ χειρός, 5 ασπράδια αυγών, σε μαρέγκα και πρόσθεσα και τους κρόκους, ώστε να γίνουν μια βελούδινη κρέμα.
Πρόσθεσα, ενώ χτυπούσα, ένα ποτήρι γάλα, μια βανίλια, δύο μπέϊκιν πάουντερ, τρίμα, από ένα λεμόνι, μισό ποτήρι ζάχαρη, μια κουταλιά της σούπας βούτυρο αγελαδινό, ένα ποτήρι σπορέλαιο, ένα πακέτο ψιλό σιμιγδάλι
και έβαλα σε βουτυρωμένο ταψί 28cm, το μείγμα.
Έψησα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° για περίπου μισή ώρα, με σαράντα λεπτά, μέχρι να πάρει πολύ καλό χρώμα, το ραβανί μου.
Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα είχα βάλει να βράσουν, 4 ποτήρια ζάχαρη, 4 νερό, ένα λεμόνι κομμένο στα δύο και μια κουταλιά της σούπας, βούτυρο αγελαδινό.
Από το σημείο βρασμού, το άφησα περίπου να βράσει, για ένα τέταρτο.
Σιρόπιασα το γλυκό (γλυκό ζεστό, σιρόπι κρύο) και έβαλα σε κάθε πιατάκι και λίγο παγωτάκι καϊμάκι.
🌺 Καλή επιτυχία!! 🌺

 
Η Συνταγή είναι από κ. Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top