Υλικά
– μπριζόλες
– 1 κύβο νοστιμιά
– πατάτες
– λίγη μπεγκετα
– ελαιόλαδο
– 5 κουταλιές σούπας ξύσμα από πορτοκάλια
– το χυμό από ένα λεμόνι 🍋
– χυμό από δύο πορτοκάλια
– αλάτι
– πιπέρι
– λίγη ρίγανη
– κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθάρισα και έπλυνα τις πατάτες τις έκοψα ασύμμετρα σε μεγάλους κύβους γιατί έτσι δεν στεγνώνουν οι πατάτες γίνονται ζουμερες.
Έβαλα 1 κύβο νοστιμιά λίγη μπεγκετα πιπέρι ρίγανη ελαιόλαδο το ξύσμα από τα πορτοκαλια 5 κουταλιές σούπας και το χυμό από ένα λεμόνι 🍋 και από δύο πορτοκάλια το χυμό τους.
Ανακάτεψα καλά τις πατάτες να πάνε παντού τα υλικά, έβαλα στις μπριζόλες αλάτι πιπέρι λίγη ρίγανη κόκκινο πιπέρι γιατί έτσι το κρέας παίρνει πολύ ωραίο χρώμα και δίνει και γεύση τις μπαχαρωσα και από τις δύο πλευρές και έβαλα λίγο ελαιόλαδο πάνω από τις μπριζόλες
και τις τοποθέτησα πάνω από τις πατατες πρόσθεσα και 1/2 ποτήρι ζεστό νερό
τις εψησα στους 250 βαθμούς στην αρχή για 1/2 ώρα και μετά στους 200 βαθμούς άλλη 1 1/2 ώρα
έγινε λουκούμι το φαγητό πολύ νόστιμο καλοψημενο και με πολύ ωραίο χρώμα.
Καλή επιτυχία!!!
Η Συνταγή είναι από κ. Ρήνα Κοντού – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.