Η Συνταγή είναι από τον chef Στέλιο Δουχάνη – Ομάδα “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ”.
Υλικά!!!
1 μικρή πατάτα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 καρότο μικρό
1 κομμάτι από το λευκό μέρος του πράσου
1 μανιτάρι λευκό
1 κολοκυθάκι
1 μικρό κρεμμύδι
3 κομματάκια κομμένα από πιπεριά
2κ.σ. αλεύρι μαλακό
1 κ.σ. καλαμποκάλευρο
1κ.γ. κοφτό αλάτι
Μαύρο πιπέρι
50-60ml νερό
1 φλούδα λεμονιού
6-7 φυλλαράκια σέλινο
Εκτέλεση!!!
Πλένουμε και κόβουμε ζουλιέν (σε λεπτές λωρίδες) τα λαχανικά μας, τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό για να βάλουμε όσο χρειαστεί μέχρι το σημείο που να είναι αρκετά αραιός χυλός, ίσα-ίσα να φαίνεται πάνω στα λαχανικά μας. Μπορούμε να ψήσουμε είτε σε μικρό τηγανάκι, περισσότερα pancake, είτε σε ένα μεγαλύτερο τηγάνι ένα pancake. Ο τρόπος ψησίματος είναι ο εξής, θα προσθέσουμε 1κ.σ. σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το μείγμα με τα λαχανικά μας και με μια σπάτουλα θα δώσουμε μια στρογγυλή φόρμα, χωρίς να το πατήσουμε πολύ και ψήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 6-7 λεπτά την κάθε μεριά. Θέλουμε να σχηματίσουμε μια κρούστα εξωτερικά και εσωτερικά τα λαχανικά μας να είναι μαλακά. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε από πάνω ξύσμα λεμονιού, ψιλοκομμένο σέλινο και όποια πρωτεΐνη προτιμάει ο καθένας σας! Συνοδεύεται πολύ ωραία με την σάλτσα σόγιας που σας δείχνω στο βίντεο στην σελίδα μου Στέλιος Δουχάνης chef.
Tips:
• Για την σάλτσα θα χρειαστούμε: 1κ.σ.σάλτσα σόγιας, 1κ.γ. σουσάμι, ξύσμα λεμονιού, λίγο μηλόξυδο, πάπρικα γλυκιά. Τα ανακατεύουμε και με το πιρούνι μας βουτάμε κομματάκι- κομματάκι το πανκεικ και απολαμβάνουμε.
• Στα λαχανικά μπορείτε να προσθαφαιρέσετε όποια λαχανικά προτιμάτε πιο πολύ και σας αρέσουν.