Τραχανάς με κολοκύθα είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που συνδυάζει τη γεύση και τα οφέλη της κολοκύθας με την υφή και τη θρεπτική αξία του τραχανά, σε μια απλή και γρήγορη συνταγή που θα σας ζεστάνει και θα σας χορτάσει.🥣😊👌
Υλικά
– 1 κιλό κόκκινη κολοκύθα κομμένη σε κύβους
– 1 ξερό κρεμμύδι(ψιλοκομμένο)
– 1 φλιτζάνι τραχανά
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– Αλάτι
– 1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
– 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο τσιγαρίζετε το κρεμμύδι με την κόκκινη κολοκύθα.
Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τρία φλιτζάνια νερό, λίγο αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγη γλυκιά πάπρικα.
Όταν το νερό βράσει, ρίχνετε τον τραχανά και τον αφήνετε μέχρι να χυλώσει και να ρουφήξει το νερό.
Προσθέτετε όσο αλάτι, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι χρειάζεται, ακόμα λίγη γλυκιά πάπρικα και σερβίρετε διακοσμώντας με το γιαούρτι.