Γλυκό με περισσευούμενα μελομακάρονα, κουραμπιέδες και μπισκότα - Cook For All
Γλυκό με περισσευούμενα μελομακάρονα, κουραμπιέδες και μπισκότα

Γλυκό με περισσευούμενα μελομακάρονα, κουραμπιέδες και μπισκότα

Η Συνταγή είναι από Αλέξανδρος Φούκας.

Υλικά

• 600 ml γάλα
• 130 γρ. ζάχαρη
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια
• 1 μέτριο αυγό
• 2 κρόκους από μέτρια αυγά
• 150 γρ. σιμιγδάλι
• 50 γρ. βούτυρο
• 350 γρ. μελομακάρονα/κουραμπιέδες/μπισκότα
• Μαύρη τρούφα για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

• Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 500 ml από το γάλα μας, την ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί
• Παράλληλα σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό μας, τους κρόκους, το υπόλοιπο γάλα μας και ανακατεύουμε
• Μόλις ζεσταθεί το γάλα, το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας ταυτόχρονα για να πάρει ομοιόμορφα θερμοκρασία και να μην μας γίνει ομελέτα
• Μεταφέρουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα
• Βγάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει
• Σε ένα multi προσθέτουμε τα μελομακάρονα/κουραμπιέδες/μπισκότα και χτυπάμε να θρυμματιστούν
• Παίρνουμε ποτήρια και βάζουμε μία στρώση από τα θρύμματα, μία στρώση από την κρέμα μας, επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά και στο τέλος διακοσμούμε με μαύρη τρούφα
• Σερβίρουμε ζεστό ή το βάζουμε για 3 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει
Tips:
• Για πιο πλούσια γεύση μπορείτε να αντικαταστήσετε μέχρι και 200 ml γάλα με κρέμα γάλακτος
• Δεν βάζουμε μπαχαρικά και μυρωδικά, πέρα από το εκχύλισμα, διότι τα μελομακάρονα/κουραμπιέδες/μπισκότα έχουν είδη αρκετά
• Βάζουμε την ζάχαρη στην κατσαρόλα με το γάλα για να μην μας καεί το γάλα καθώς ζεσταίνεται
• Την κρέμα την σερβίρουμε ζεστή με το που την φτιάξουμε

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top