Υλικά
Σιρόπι
– 4 κούπες νερό (εγώ αντικαθιστώ την μία με φρέσκο χυμό πορτοκαλιού)
– 2 κούπες ζάχαρη
– 1 βανίλια
– Φλούδα πορτοκαλιού
– 1 κούπα ( όχι εντελώς γεμάτη, να έχει ένα δάχτυλο κενό) σπορελαιο
– 2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
– κανέλα σκόνη (1 κ.σ),
– αμύγδαλο φιλέ και
– ξύσμα από 2 πορτοκάλια
( κ ό,τι άλλο σας αρέσει όπως ξηρούς καρπούς)
Εκτέλεση
Σιρόπι
4 κούπες νερό (εγώ αντικαθιστώ την μία με φρέσκο χυμό πορτοκαλιού)
2 κούπες ζάχαρη
1 βανίλια
Φλούδα πορτοκαλιού
Τα βράζουμε όλα μαζί για ένα 5′. Ταυτόχρονα σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνω 1 κούπα ( όχι εντελώς γεμάτη, να έχει ένα δάχτυλο κενό) σπορελαιο και 2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό. Καβουρδιζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει το χρώμα που επιθυμούμε!! Έπειτα προσθέτουμε κανέλα σκόνη (1 κ.σ), αμύγδαλο φιλέ και ξύσμα από 2 πορτοκάλια ( κ εννοείτε ό,τι άλλο σας αρέσει όπως ξηρούς καρπούς). Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και αποσύρουμε για λίγο από την φωτιά προσθέτοντας σταδιακά κ προσεκτικά το σιρόπι!! Προσοχή πιτσιλάει (όπως λένε κ στο χωριουδάκι μου Αφού το προσθέσουμε όλο (σιρόπι) ξαναβάζουμε στο μάτι της κουζίνας ανακατεύοντας με την κουτάλα μέχρι να σκάσουν φουσκιτσες κ να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.