Υλικά
– 600 γρ. αλεύρι για τσουρέκι ή για όλες τις χρήσεις
– 80 γρ. ζάχαρη
– 1/2 κ.γ αλάτι
– 1 φακελάκι μαγιά
– 1 βανίλια
– 150 γρ. βιτάμ
– 150 γρ. γάλα χλιαρό
– 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε στο μίξερ ζάχαρη, αυγά.
2. Ζεσταίνουμε λίγο γάλα και βιτάμ να λιώσει. Τα ρίχνουμε στο μίξερ. Προσθέτουμε μαγιά, αλάτι. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε με το αλεύρι και την βανίλια.
3. Βγάζουμε το μίγμα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
4. Το κόβουμε σε 4 μπάλες. Ανοίγουμε 4 φύλλα διαμέτρου 20-25 εκατοστά.
5. Βάζουμε το πρώτο σε λαδόκολλα και αλείφουμε με Μερέντα, επαναλαμβάνουμε με το δεύτερο και το τρίτο, σκεπάζουμε με το τέταρτο.
6. Το κόβουμε σε 16 τρίγωνα. Πιάνουμε δύο τρίγωνα μαζί και τα γυρνάμε προς τα έξω (με το δεξί χέρι προς τα δεξιά και με το αριστερό χέρι προς τα αριστερά).
7. Αφήνουμε άλλη μισή ώρα να φουσκώσει και ψήνουμε στους 180′ για 30′. To πρώτο ψήθηκε σε φόρμα στρόγγυλη και το δεύτερο με την μαρμελάδα σε ταψάκι.
Μπορούμε να το γεμίσουμε με ότι θέλουμε, επίσης να το κάνουμε αλμυρό με τριμμένα τυριά και αλλαντικά.
Η Συνταγή είναι από Βίκυ Βίκυ – “Μαγειρική …… & Ζαχαροπλαστική Τέχνη……”.