Η Συνταγή είναι από Georgia Mpiz – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Irini Patiloudi.”.
Υλικά!!!
Αλεύρι, για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει,
Μισό φλιντζανακι, του καφέ, ελιέλαιο,
Λίγο ξύδι,τρία κ, σ,
Διό ποτήρια, του νερού, ζεστό νερό.
Λίγο αλάτι.
Μισό κιλό τυρί, φέτα.
Διό αυγά.χτυπαω.
Λίγο πιπεράκι.
Ένα τέταρτο ανθότυρο.
και λίγο λαδάκι μέσα.
Εκτέλεση!!!
Αλεύρι, για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει,
Μισό φλιντζανακι, του καφέ, ελιέλαιο,
Λίγο ξύδι,τρία κ, σ,
Διό ποτήρια, του νερού, ζεστό νερό.
Λίγο αλάτι.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και κάνουμε μία ζύμη μαλακή, την αφήνουμε να ξεκουραστεί, για μια ώρα.
………… τώρα τα υλικά……….
Μισό κιλό τυρί, φέτα.
Διό αυγά.χτυπαω.
Λίγο πιπεράκι.
Ένα τέταρτο ανθότυρο.
και λίγο λαδάκι μέσα.
…… Ανακατεύω όλα τα υλικά……
Έχω βάλει στο μπρίκι το μεγάλο ηλιέλαιο και βούτυρο μαζί να λιώσει, έχω και ένα πινέλο μετά να αλείψω στο μεγάλο το ταψί του φούρνου… ρίχνω μέσα πεταχτά κάτω στο ταψί σιμιγδάλι ψιλό για να γίνει τραγανό και από κάτω η πίτα μου,,…. Ανοίγω φύλο στρώνω στο ταψί βάζω με το πινέλο πεταχτά το βούτυρο που έλιωσα με το λαδάκι, μετά ακόμα ένα φύλλο, πάλι βούτυρο, βάζω μισό από το μίγμα τυριού. ένα φύλλο και πάλι το υπόλοιπο μίγμα.. και άλλα διό φύλλα από επάνω,. Το τελευταίο μεγαλύτερο το σουρώνουμε από επάνω,. Ρίχνω το υπόλοιπο λαδάκι που περίσσεψε, κόβουμε σε ότι κομμάτια επιθυμούμε, νεράκι με το χέρι από επάνω, και ψήνουμε στους 200 βαθμούς έως ότου ψηθεί και γίνει ροδοκόκκινη.ηπιτα. Καλή επιτυχία,,