Υλικά
Αρνάκι ένα κιλο σε μικρα κομμάτια.
3 μαρούλια ζεματισμένα και χοντροκομμένα!!να φύγει το πρώτο νερό τους..!!πολύ σημαντικό για να φύγει η πίκρα από το μαρούλι.
1 ξερό κρεμμύδι
10 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσο
1 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό
αλάτι και πιπέρι
1/2 ματσάκι άνηθο κ λίγο μαϊντανό
2 αυγά και δυο λεμόνια.
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το πράσο .. βάζουμε το κρέας και μόλις θωρακιστεί το σβήνουμε με το κρασί.. Προσθέτουμε τα ζεματισμένα μαρούλια το αλάτι, πιπέρι, άνηθο, μαϊντανό νεράκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει.!! Εγώ το κάνω στη χύτρα….. Χτυπάμε 2 αυγά με χυμό 2 λεμονιών, περνούμε ζωμό από το φαγητό αναμιγνύουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα .