Υλικά
1 1/2 κούπες σουσάμι
Μία κούπα ζάχαρη
3 γεμάτες κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο λουπακ
1/2κουπα αμύγδαλα καβουρδισμένα
1/2 κούπα Κραμπερι είναι αποξηραμένα κράνα
Και κάτι πράσινα σποράκια – ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΠΟΡΟΙ
Εκτέλεση
Καβουρδιζουμε το Σουσάμι το βγάζω στην άκρη
Έχουμε καβουρδισει τα αμύγδαλα
Έχουμε καβουρδισει τα αμύγδαλα
Βάζουμε στο τηγάνι τη ζάχαρη για να λιώσει να γίνει καραμέλα.
Ρίχνουμε το βούτυρο μόλις λιώσει ρίχνουμε το μέλι
Ρίχνουμε το βούτυρο μόλις λιώσει ρίχνουμε το μέλι
Και αφού αρεωσει ρίχνουμε το σουσάμι και τούς ξηρούς καρπούς.
Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Έχουμε στον πάγκο λαδόκολλα που έχουμε βάλει λίγο βούτυρο.
Αδειαζουμε το μείγμα και το απλωνουμε ομοιόμορφα και το κόβουμε με ένα μαχαίρι κομματάκια.
Μόλις κρυώσει το μαζεύουμε σε γυάλινα βάζα.
Αδειαζουμε το μείγμα και το απλωνουμε ομοιόμορφα και το κόβουμε με ένα μαχαίρι κομματάκια.
Μόλις κρυώσει το μαζεύουμε σε γυάλινα βάζα.
Η Συνταγή είναι από Sevasti Anthoula– “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.