Σνίτσελ αλά κρέμ με κομματάκια αλλαντικών και μανιτάρια - Cook For All
Σνίτσελ αλά κρέμ με κομματάκια αλλαντικών και μανιτάρια

Σνίτσελ αλά κρέμ με κομματάκια αλλαντικών και μανιτάρια

Υλικά!!!

  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Λίγα μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φέτες
  • 2 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
  • Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
  • 1-2 κουταλιές γκούντα τριμμένο
  • Πατάτες τηγανητές, κομμένες σε ροδέλες
  • 400 γρ. χοιρινό, κομμένο σε φιλέτο
  • Μουστάρδα

Για το πανάρισμα:

  • Σπορέλαιο για το τηγάνι
  • 3 αυγά
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 2 κούπες τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κούπες αλεύρι
  • Αλάτι, πιπέρι

Μανιτάρια με κονιάκ και κρέμα γάλακτος:

  • 1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα ή μια κονσέρβα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1 σφηνάκι κονιάκ ή ένα ποτηράκι κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλιά κορν φλάουρ με 4 κουταλιές νεράκι

Εκτέλεση!!!

  1. Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε τα  φιλέτα μας. Στη συνέχεια, τα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη μουστάρδα. Τα αφήνουμε έτσι για περίπου μία ώρα.
  2. Σε τρία διαφορετικά λεκανάκια, βάζουμε τη φρυγανιά στο ένα, το αλεύρι στο δεύτερο και τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και λίγο αλατοπίπερο στο τρίτο.
  3. Βράζουμε ελαφρά τα φιλέτα σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το μπέικον και τα μανιτάρια.
  5. Προσθέτουμε τις κρέμες γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

Για το πανάρισμα:

  1. Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε αρκετό λάδι και το ζεσταίνουμε.
  2. Βουτάμε τα φιλέτα διαδοχικά στο αλεύρι, έπειτα στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά.
  3. Τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  4. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περισσευούμενο λάδι.

Για τα μανιτάρια με κονιάκ και κρέμα γάλακτος:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε επίσης.
  3. Ρίχνουμε το κονιάκ και το αφήνουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να απορροφηθεί.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πήξει λίγο.

Σερβίρουμε τα σνίτσελ σε πιάτα, απογειώνοντας τη γεύση με τα μανιτάρια κρεμμύδι και κρέμα γάλακτος. Συνοδεύουμε με ρύζι και τηγανητές πατάτες. Καλή απόλαυση!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top