Πεντανόστιμη και αφράτη κολοκυθοτυρόπιτα χωρίς φύλλο και χωρίς αλεύρι.
Γίνεται πανεύκολα, μέσα σε λίγα λεπτά, με ελάχιστα υλικά και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.
Μία πίτα γεμάτη πρωτεΐνη, βιταμίνες και φυτικές ίνες.
Ένα πραγματικό superfood. 🥰
Υλικά
– 750gr κολοκυθάκια
– 200gr φέτα
– 4 μεγάλα αυγά
– 120gr γιαούρτι
– 250gr νιφάδες βρώμης (τις αλέθω στο multi)
– άνηθο
– δυόσμο
– 1,5 κ.σ. baking-powder
– λίγο αλάτι
– λίγο ελαιόλαδο και
– λίγη φρυγανιά για το ταψί
– και για το πασπάλισμα φρυγανιά ή σουσάμι.
Εκτέλεση
Τρίβω τα κολοκυθάκια μου στον τρίφτη, τα αλατίζω λίγο και τ’αφήνω για μερικά λεπτά.
Στη συνέχεια τα στίβω και λίγο με το χέρι και τα βάζω σ’ ένα σκεύος.
Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω καλά το μείγμα μου.
Απλώνω μέσα σ’ ένα πυρέξ το μείγμα μου, το ραντίζω με ελαιόλαδο και το πασπαλίζω με σουσάμι.
Ψήνω στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα μου.
Παρακολουθήστε στο βίντεο την εκτέλεση της συνταγής απ’ την αρχή μέχρι το τέλος για να δείτε την κάθε λεπτομέρεια για ένα άριστο αποτέλεσμα.
Η Συνταγή είναι από Maria Mavrovouniotou – “οι Δικές μας Παραδοσιακές Συνταγές”.